Saturday, December 10, 2011

Advent u Beču


Ako želite negdje otputovati za Advent i uživati u prazničnim čarolijama, Beč je savršeno mjesto za to. Pri svakom posjetu, ovaj prekrasni grad me uvijek iznova oduševi. Svako godišnje doba u Beču ima svoje neodoljive čarolije, no zima i zimski praznici čine Beč još magičnijim i bajkovitijim.

Za vrijeme Adventa, Beč je najpoznatiji po Christkindlmarktu, božićnom sajmu koji svake godine privuče preko tri milijuna posjetitelja. Ove godine, također, već od sredine studenog, ulice Beča su prepune posjetitelja iz svih krajeva svijeta u potrazi za jedinstvenim doživljajem Božićne čarolije.


Christkindlmarkt  korijene vuče još iz 13. stoljeća, kada je austrijski car Albrecht I. gradskim trgovcima dozvolio održavanje sajma na gradskom trgu, na kojem su građani mogli kupiti tekstilne proizvode i različite namirnice, ali i brojne slastice.

Bečki adventski sajam s krilaticom 'Adventska čarolija u Beču' ove godine slavi 26 godina postojanja u modernom obliku, pa će ove godine program biti još bogatiji a rasvjeta modernija. Trajat će sve do 24. prosinca na trgu između Gradske vijećnice i Dvorskog kazališta.

Na mnogobrojnim štandovima nude se većinom slatkiši, dekoracije za bor, šalice s motivima gradskih znamenitosti, slike i  mnogobrojni suveniri. Ako volite uživati u mirisu pečenog kestenja, kuhanog vina, romantičnim prizorima kočija i gradske arhitekture ovo je nezaobilazno mjesto za posjet.


Pored ovog sajma, u Beču se održava još nekoliko sajmova kao što je onaj pokraj dvorca Schönbrunna, te sajmovi ispred dvorca Belvedere i na Maria-Theresien Platzu.

No comments:

Post a Comment