Tuesday, December 6, 2011

Premijera filma "Odredište nepoznato"


*** Inače nisam veliki poklonik domaćih filmova, ali me je baš neobično razveselila Iskonova pozivnica na premijeru hrvatskog filma "Odredište nepoznato". Iako sam veliki filmoljubac, nemam običaj ići na premijere tako da sam upravo ovu shvatila kao posebnu priliku za proširenje dijapazona vlastitih navika. ***

Svečana premijera filma "Odredište nepoznato", redatelja Vjerana Vukašinovića i Ines Šulj, održala se  5. prosinca u Cinestaru u Avenue Mallu. Publiku su, pored cjelokupne glumačke i redateljske postave, sačinjavali manje poznati lokalni celebovi, te Iskonovi uzvanici, budući da je Iskon bio jedan od pokrovitelja premijere. Na taj način se publika dijelila na tri vrste VIP-a što je izazvalo veliku zbrku pri ulazu u dvoranu.

Nakon što je proteklo gotovo pola sata od smještanja gostiju na predviđena mjesta, film je konačno počeo. 

 Radnja filma prati dva mladića, Cigu i Maxa (Dean Krivačić Cigo i Maksimilijan Ružinski) koji se u želji za ludim provodom upućuju na more starim djedovim autom. Zbog nepripremljenosti i neorganiziranosti njihovo putovanje se produljuje na tri dana i dvije noći tijekom kojih prolaze kroz mnoge tragikomične situacije te se put na more pretvara u put u nepoznato.

Skromna produkcija, improvizirani scenarij i nerazvijena radnja ovog filma, iznenađujuće je osvojila specijalnu priznanje žirija 2010. na Vukovar Film Festivalu zbog čega je ovaj film od 5. prosinca ove godine, nakon službene premijere, uvršten u tjedni repertoar Cinestara.

Održana premijera je, kao i sami film, organizirana jako skromno. Od mnogih najavljenih celebova i VIP osoba, došli su samo Ivana Kindl, Damir Hoyka i Iva Dragojević. Redatelji i glumačka i ekipa su se predstavili na kraju u samo nekoliko minuta  jako sažeto i improvizirano.


Zaključno, low budget i low quality označili su ovu premijeru kao veliko razočarenje prisutnih.

No comments:

Post a Comment