Sunday, November 27, 2011

Željko Joksimović ponovno na Eurosongu 2012!

Nova pravila izbora pjesama

Srbija je ove godine preuzela mjere štednje za Eurosong od svojih susjeda Bosanaca te umjesto skupog organiziranja "Beovizije" - izbora za pjesmu koja će predstavljati Srbiju na Eurosongu, odlučila se za autoritativan izbor predstavnika i pjesme.

Tako će Srbiju 2012. predstavljati Željko Joksimović koji će svoju pjesmu za Eurosong predstaviti javnosti početkom iduće godine. Izabran je zahvaljujući svom velikom iskustvu na Eurosongu. Naime, izuzev osvojenog drugog mjesta s kompozicijom "Lane moje" u Istanbulu 2004., skladatelj je pjesama "Lejla" za BIH te "Oro" za Srbiju, a 2008. je dobio i ulogu voditelja Eurosonga.

Rođen je 20. travnja 1972. u Beogradu a odrastao u Valjevu gdje je završio gimnaziju. Nakon nje, upisuje Fakultet muzičkih umjetnosti u Beogradu. Glazbom se počeo baviti već u ranom djetinjstvu a u dvanaestoj godini dobiva prvo priznanje osvajanjem titule "Prva harmonika Europe" u Parizu. Danas je on jedan od rijetkih izvođača koji poznaje instrumentalnu tehniku na čak jedanaest instrumenata. Pored glazbenog talenta, Željko govori čak 5 jezika i to ruski, poljski, engleski, grčki i francuski. Dokaz je da danas postoje obrazovani  i talentirani pjevači koji se bave zabavnom glazbom i zasluženo su dio popularne main-stream kulture.

Kakva izborna pravila očekuju Hrvatsku?

Iako se šuškalo da će i Hrvatska 2012. slijediti navedene primjere štednje, Dora će se iduće godine ipak održati. No, najavljeno je da će se koncept izbora potpuno izmijeniti te će uveliko sličiti onome koji je Njemačkoj obezbijedio pobjedu. Prema mnogobrojnim anketama i nagađanjima Hrvatsku bi 2012. godine na Eurosongu trebala predstavljati Jelena Rozga, no tko će zasigurno biti predstavnik, saznat ćemo po završetku Dore.
 
Solistički koncert Željka Joksimovića u Tuzli

  Karte su bile rasprodane prvi dan puštanja u prodaju

Željko je "zapalio" publiku 

Specijalna gošća na njegovom koncertu bila je pjevačica Jelena Tomašević

No comments:

Post a Comment