Sunday, November 13, 2011

Interliber- sajam knjiga 2011.

Izdavačko i edukativno stvaralaštvo dobilo je svojih šest dana slave na 34. Međunarodnom sajmu knjiga, Interliber, koji se održavao od 8. - 13. studenog ove godine na Zagrebačkom Velesajmu. Knjigoljupci su mogli uživati u velikoj sajamskoj priredbi u kojoj je sudjelovalo preko 250 izlagača iz regije na površini od 15 tisuća četvornih metara.

Program sajma sadržavao je svakodnevne promocije novih naslova, stručne skupove, razgovore s piscima i, za posjetitelje vjerojatno najvažnije, prodaju knjiga po jako povoljnim cijenama. Mnoge nakladničke tvrtke nudile su čak do 70% popusta na neke od najpoznatijih knjiga svjetske ali i domaće književnosti.

Interliber, po svom značaju počinje prelaziti nacionalne okvire i dobiva međunarodni epitet osobito nastupom Mađarske 2003. godine, a potom uključenjem  Bosne i Hercegovine godinu kasnije kao zemlje partnera, a godinu iza toga partnerstvom sa Hrvatskom maticom iseljenika - pisci i nakladnici iz dijaspore.  Slovenija se priključuje 2006. godine, potom Poljska i Izrael. Tako ovaj sajam postaje međunarodno okupljalište ljubitelja književne umjetnosti.

Ovogodišnji sajam okupio je knjigoljupce svih dobi, one najmlađe i one najstarije te ih objedinio ljubavlju prema pisanoj riječi i niskim cijenama.
- Ovo je raj za nas koji volimo čitati knjige. Ne znam koju bih knjigu prije kupio, sve su jako dobre i daleko jeftinije nego u knjižarama. - komentirao je jedan od posjetitelja sajma koji je, kako kaže, bio prisutan na sajmu svih šest dana njegovog održavanja. 





Ovakav događaj dokaz je da za uživanje u luksuzu riječi nije potrebno imati dubok džep, već samo veliku ljubav prema pisanoj riječi.



No comments:

Post a Comment